Sayfalar

24 Ekim 2015 Cumartesi

Efsane Araba Markalarının İlk Modelleri

Efsane Araba Markalarının İlk Modelleri

Günümüzde çok popüler olan arabaların ilk piyasaya sundukları modellerini sizler için derledik.

Geçmişte otomobil üzerine çalışmalar oldukça eskiye dayanmaktadır ve ilk otomobilin tam tarihini kestirmek oldukça güç bence. Ama bildiğimiz birşey eskiden çok az belki de sipariş üzerine imalat yapılıyordu. İlk seri üretime Ford ile birlikte geçildiğini biliyoruz ve geçen yıllarda devasa bir sektör oluştuğunu biliyoruz. Bizde araştırarak günümüzde halen üretimine devam edilen bazı model araçların, ilk ne zaman üretildiklerini sizler için derledik. 

1. Ford Mustang - 1964

İlk Amerikan markası olan Ford'un efsane modellerinden olan ve halen günümüzde üretimine devam edilen Mustang' in ilk modeli 1964 yılında üretilmiştir.

2. Dodge Challenger - 1969

1914 yılında kurulan yine Amerikan otomobil markalarından olan Dodge'un halen sevilen modellerinden olan Challenger' in ilk modeli 1969 yılında üretilmiştir. 

3. Maserati Quattroporte - 1963

Günümüzde hem spor hem ağır duruşuyla göz dolduran Maserati'nin modellerinden Quattroporte  ilk defa 1963 yılında üretilmiştir.

4. Lamborghini Gallardo Spyder - 2004

Lamborghini herhalde eski modellerini üretmek yerine sürekli yeni isimlerde yeni modeller ürettiğinden olsa gerek ki, halen üretilen en eski modeli 2004 yılında piyasaya sürülen Gallardo Spyder.

5. Rolls Royce Phantom - 1925

Bindiğinizde İngiliz Kraliyet ailesinin bir üyesiymiş gibi hissedeceğiniz bir araba olan Rolls Royce'in Phantom modeli günümüzde halen satılmaktadır. Phantom modeli ilk olarak 1925 yılında üretilmiştir.

6. Bentley Mulsanne - 1980

Lüksü tam anlamıyla ifade edebilen bir marka olan Bentley' in Mulsanne modelinin ilk üretimi 1980 yılına dayanaktadır.

7. Porsche 911 - 1961

Spor araba klasmanında diğerlerine göre daha uygun fiyatlara satılan Porsche markasının 911 modeli ilk olarak 1961 yılında üretilmiştir. 

8. Aston Martin DB2 - 1950

James Bond arabalarından biri olan Aston Martin'in DB2 modeli ilk olarak 1950 yılında üretilmiştir. 

9. Mercedes İlk Travego' su :) - 1894

Şehirlerarası otobüs yolculuğunda en çok tercih edilen araçlardan olan Travego' nun ilkleri 1894 e kadar eskidir. Mercedes' in dünyada ilk defa üretilen ilk otobüsü.

Dünyanın En Çılgın Resimleri,İlginç Resimler,Sıradışı Olaylar, Garip Olayların Resimleri, Enterasan Resimler ** Normal üstü (Paranormal) Olaylar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kral Google madness - Çıldırdık !.